Az alábbiakban megnézzük, hogyan végezhető el a kémiai hámlasztás professzionálisan, otthoni körülmények között.

A kémiai hámlasztás előnyei

Az elhalt hámréteg eltávolítása régóta alkalmazott módszer a kozmetikában. A durva fizikai módszerek, vagyis az arcradírok ideje azonban lejárt! Helyüket a kémiai hámlasztás vette át, amely sokkal kíméletesebben távolítja el a bőr legfelső, elhasználódott rétegét, ez pedig további előnyökkel is jár: segítségével halványulnak a ráncok, összehúzódnak a pórusok.

A legismertebbek az AHA-savas és a BHA-savas hámlasztók, amelyek a SzépségCenter webáruház arcápolási termékei között is fellelhetőek.

A két típus közötti fő különbség a hatásukban rejlik. Míg az AHA-savas hámlasztó csak a bőr felszínén hat, addig a BHA-savas a bőr mélyebb rétegeibe hatol olyannyira, hogy még a mitesszeres, zsíros bőrt is kiválóan kezeli.

null

Az AHA-savak közé sorolhatjuk a tejsavat, a glikolsavat és a mandulasavat, a BHA-sav pedig nem más, mint a szalicilsav. A kémiai hámlasztás nemcsak kíméletesen, de rendkívül sokoldalúan alkalmazható, ugyanis minden bőrtípusra ajánlott. A módszer képes hatni a szervezet saját sejtépítő folyamataira, ezáltal megújul a bőr egésze.

Így végezz kémiai hámlasztást otthon!

Fontos, hogy mielőtt nekilátnál az arcápolásnak, meggyőződj róla, hogy az arcod felszíne teljesen egészséges, nincsenek rajta sérülések! A pattanások nem okoznak gondot, problémás bőrön is bátran végezhető kémiai hámlasztás.

A kezelést az arctisztítás és a lotion alkalmazása után kell végezni abban az esetben, ha szérumot használsz. Az esti bőrápolási rutin során iktatható be ez a jó eredményeket ígérő lépés.

Krémállagú hámlasztó alkalmazására utolsóként keríts sort! Lemosni sem a szérumot, sem pedig a krémet nem szükséges, de fontos, hogy egyszerre csak egy kémiai hámlasztót használj!

Kezdetben heti 2-3 alkalomnál többször ne végezd el a hámlasztást, ha azonban már hozzászokott a bőröd, akár minden nap sort keríthetsz rá! Mivel a kémiai hámlasztás növeli a fényérzékenységet, a megfelelő fényvédő alkalmazását sem szabad mellőzni. Ez egyébként is ajánlott minden korosztály tagjai számára, hiszen a napvédő az egyik leghatásosabb öregedésgátló készítmény.

A kémiai hámlasztás remek módja az elhalt hámrétegek eltávolításának, “feloldásának”, ezáltal a bőr megújításának és a ráncok eltüntetésének is. A kíméletes és innovatív módszerek alkalmazásával arcod ragyogó, üde és élettel teli lesz, ráadásul a zavaró pigmentfoltoknak és a kellemetlen, tág pórusoknak is búcsút mondhatsz.

Címkék: szépségcentrum, hámlasztás, reklám