Sokoldalú klímaberendezések

A klímaberendezés beszerelése mellett számos érv szól, hiszen az ideális otthoni hőmérséklet megteremtése mellett a levegő tisztaságáról is gondoskodik. Talán nem is olyan köztudott, hogy ezeket a gépeket nem csak hűtésre, hanem fűtésre is használhatjuk.

Az üzemeltetésük rendkívül gazdaságos abban az esetben is, ha fűtésre is alkalmazzuk. A gázkazánokkal és más egyéb fűtési berendezésekkel ellentétben akár 10-15%-os energiaspórolást is elérhetünk segítségével.

Hogyan fűthet a klíma?

A tradicionális olajradiátoroknál egy elektromos fűtőszál felelős az olaj felfűtéséért, ami nagyjából 1:1 arányú hatékonysággal működik. Ezzel szemben egy korszerű légkondicionáló berendezés négyszeres vagy akár ötszörös hőleadásra is képes lehet.

A hőszivattyús működési mód segítségével lehetséges a fűtés klímaberendezéssel. A gép hűtő üzemmódban való működése során a keringő hűtőfolyadék elvonja a helyiségből a hőt, felmelegszik, és elpárolog. A felmelegedett gázt a szivattyún keresztül a kültéri egység kompresszorához juttatja, ami összesűríti és túlhevíti a gázt.

A túlhevült gáz pedig a külső hőmérséklet segítségével hűl le, amely lecsapódik, és folyadék állapotban ismét a szoba beltéri egységébe kerül. A folyamat pedig újraindul. A fűtő üzemmód esetében a forró gőzök a beltéri egységben adják le a hőt, azaz fűtenek.

Gondoskodj otthonod energiatakarékos hűtéséről és fűtéséről a Hisense klíma webshop nagyszerű berendezései segítségével!

Hatékonyság magas fokon

Hőszivattyú megléte esetén az elektromos áram kizárólag a fűtési rendszer működtetésében segít, és nem direkt módon fűt. Így a hűtésre és fűtésre is alkalmas klímaberendezés sokkal nagyobb hatékonysággal bír, mint a hagyományos fűtőszálas gépek.

Az energiamegtakarítás jellemzően a fűtési szezon elején és végén látványos. Ilyenkor, az úgynevezett átmeneti időszakban a legnagyobb a berendezések hatásfoka. A klímák mellesleg akár -20°C-os hőmérsékletben is képesek hatékonyan befűteni az otthont, bizonyos típusok pedig fagyvédelemmel is el vannak látva.

null

Az energiatakarékosságot elősegítő kiváló funkció, a távvezérlés is csökkentheti a számláinkat. Előfordulhat ugyanis, hogy elindulva otthonról elfelejtjük kikapcsolni a fűtést vagy hűtést, amely feleslegesen működik az üres lakásban. Ilyen esetben a klímát a telefonunkra telepített mobil applikáció segítségével irányíthatjuk akár a munkahelyünkről is.

Látogass el a Hisense klíma webshop honlapjára, és tekintsd meg a klímaberendezések széles kínálatát! Vedd igénybe a hasznos szerelési és tanácsadási szolgáltatásokat is!

Címkék: hisense, klíma, reklám