Néha vágyunk egy kis változatosságra, legtöbbször ilyenkor lelkileg is szeretnénk élvezni a változtatás eredményét. Van, hogy energetizáló, vidám, temperamentumos hangulatra van szükségünk, máskor pont ellenkezőleg a nyugodtság elérése a cél. Nézzük, mindezt hogyan lehet a zöld szín használatával elérni! 

Friss és üde hatás a lakás több pontján

Jó érzést kelt a különféle növénycsoportok kialakítása a lakás több pontján, és ugyanilyen jó hatást érhet el lakástextilekkel többféle zöld árnyalatot használva. Néhány árnyalat egymás mellé téve is jól mutat, de inkább más színekkel kombinálva fog igazán harmonikus látványt eredményezni.

Natúr, természetes megjelenésű fűzöld és pasztell pisztácia párnákkal, ágytakaróval vagy plédekkel a hálószobában és a nappaliban is nyugodt légkört biztosíthat. Meleg hatású barnákkal - mint lámpabúrák vagy képkeretek - kiegészítve az összhatás is hívogató lesz. 

A zöld szín néhány árnyalata a teraszon is tetszetős megoldás, különösen, ha a nyári, kültéri növények kaspóinak és a lámpafüzérek színével is összehangolja. 

Emeráld zöld a 2021-es szezon kedvelt árnyalata

Amikor zöld színről beszélünk hajlamosak vagyunk a legismertebb zöldekre asszociálni, miközben tengernyi árnyalata van. A sárgás olivától kezdve a hideg, kékes türkiz zöldön át a mélységével meghatározó egészen sötétzöldig. 

Az emeráld zöld a 2021-es év felkapott színe, mely különlegesen opálos megjelenésével rendkívül magával ragadó. Hangsúlyos és karakteres kinézete miatt érdemes csínján bánni ezzel az árnyalattal a lakberendezésben. Néhány kisebb kiegészítőn vagy egy-egy fő berendezési tárgy felszínén ajánlott használni. 

Például a nappaliban az olvasófotelek kárpitja lehet emeráld zöld, így odavonzza a tekintetet, miközben érvényesül a többi lakástextil is. A Díszpárna.com Webáruháznál kapható díszpárnával, mely lehet ezüstszürke, bézs- vagy krémszínű, elegáns olvasósarok alakítható ki.

Romantikus pasztellek és zöld kiegészítők

A zöld nyugtató hatása még erőteljesebbé tehető pasztellszínű kiegészítőkkel egy térben megjelenítve. Bézs színű fal előtt zöld sötétítőfüggöny vagy világosszürke kanapén elhelyezett zöldes árnyalatú díszpárnák felsorakoztatva megteremtik a harmóniát. 

Ha többségében sötétebb zöld árnyalatú lakástextilekből választ, úgy az alapbútorok színe nyír, akác vagy más világos tónusú faanyag legyen. Így a pasztellek a zöld megjelenésével hívogatóvá teszik otthona berendezését. 

Címkék: díszpárna, lakberendezés, szín, webáruház, lakás, reklám