Újraindul a turizmus, Somogy megye mindenkit vár!

A belföldi turizmus hangsúlyosabb lesz idén a szakemberek szerint. Hétről hétre növekszik az érdeklődés, és Somogy megyében is újraindul a turizmus, mely kiemelt térségnek számít.

Nyitnak az éttermek, a látnivalók és a szállodák, ahogy természetközeli, felejthetetlen élményekkel újra nyitva áll egy többhektáros birtokon a Fried Kastélyszálló, erdő és szőlődombok között, egy igazi francia kastélyparkkal körülvéve. Aki a Fried Kastélyszálló kényelmét választja, tényleg a természet lágy ölén érezheti magát.

Elemzések szerint az élményszerzés lesz most a legfontosabb egy utazás alatt, és felértékelődik a természetközeliség. Országosan kiemelt figyelmet kapnak a természetközeli élményeket nyújtó látnivalók, így folyamatosak a fejlesztések, melyekből Somogy megye sem marad ki.

null

Irány a természet!

Nagy népszerűségnek örvendenek hazánk természeti szépségei, túraútvonalai, természetközeli attrakciói, mely trend megfigyelhető Somogy megye turizmusában is.

A tanösvények és lombkoronasétányok igen közkedveltek például. Somogy megyében, Kaszó település mellett mintegy 10 méteres magasságból 124 méter hosszan figyelhetjük meg a tájat, és interaktív elemek segítségével ismerhetjük meg közelebbről a gyertyános-tölgyes erdőt, a növény- és állatvilágát. Átadásakor Magyarországon egyedülálló volt a kaszói Lombkorona Tanösvény, mely felejthetetlen élményt kínál ma is.

Nemrégiben megjelent hírek szerint Somogy megye turizmusát tovább erősítik, melynek nem titkolt célja a szezon meghosszabbítása. 12 méter magas kilátó épül Balatonberénynél, ahonnan páratlan panoráma nyílik majd a Balatonra a Keszthelyi-öböltől a Tihanyi-félszigetig, a Deseda-tónál az arborétum új fahidat kap, illetve pihenőteraszt és látogatójárdát építenek Fehérkő várának biztonságos látogatásához és a Kereki-Kőröshegy panoráma bemutatásához.

Természetközeli élmények Somogy megyében

Néhány jól megközelíthető - akár a Fried Kastélyszállótól is könnyen elérhető - Somogy megyei látnivaló igazán természetközeli élményeket ígér.

A Kőröshegyi Levendulás “szedd magad” levendulaszüretével évről évre sok száz látogatót vonz, ahogy a Mezítlábas Illatösvény Kaposváron is. A Balaton és sétányai mellett népszerű a Deseda-tó, a Ropolyi-tó Bőszénfán vagy a Gyékényesi bányató. Gyermekekkel élményteli kirándulás a Szarvasfarm meglátogatása Bőszénfán, de a kisvonatozás is Balatonyfenyvesről vagy az erdei vasúton utazni Kaszón.

Az biztos, hogy újraindul a turizmus Somogy megyében is, és garantáltan élményekkel teli nyár elé néz, aki ellátogat a régióba!

Címkék: szállás, reklám, somogy megye