Ezeket a termékeket akár hobbiból is használhatjuk, hiszen nem szükséges hozzájuk engedélyt beszerezni. Az említett változatot a könnyű súlya miatt akár kezdők is alkalmazhatják.

De mit érdemes tudni róla? Ebből a cikkből minden kiderül!

A légfegyverek tulajdonságai

A légpuska esetén a lövedéket nem a töltet robbanása által keletkezett gázok juttatják ki a gyártmányból, hanem egy sűrített levegő. Ebben az esetben létezik előre sűrített változat, illetve hajtógáz is, amely egy patronban található. Az első hasonló kiadás a Girandoni-szélpuska volt, amit még az 1700-as években terveztek és valósítottak meg.

Manapság ezek a puskák tökéletesen alkalmasak gyakorlásra és szórakozásra egyaránt. Használni azonban kizárólag a kijelölt helyeken, lőtéren, esetleg magánterületen szabad. Az eszköz csak cél- és sportlövészeti célokra vehető kézbe, más esetben hatósági következményekkel kell szembe néznünk.

null

A Hämmerli FireFox 500-as

A Katonadolog Webáruházából is beszerezhető légpuska egy könnyű szintetikus tussal gyártott, automata biztosítással ellátott fegyver. A Magyarországon megvásárolható változat a 7,5 J-os kivitel, amelyet még engedély nélkül is tarthatunk.

A terméken helyet kapott műanyag tus végére egy visszarúgást elnyelő gumiborítást helyeztek fel. Az automata biztosításnak köszönhetően képes megakadályozni a kisebb és nagyobb sérüléseket is. Amennyiben igény van rá, a fegyver akár manuálisan is használható.

A Hämmerli FireFox 500-at a német Umarex vállalat gyártja. Az ifjúsági puskaként is ismert darabot 18 éves kor felett bárki szabadon beszerezheti. A modern kivitelezése és a kis súlya miatt kezdők is könnyedén használatba vehetik. Az irányzékai fénygyűjtősek, amely mellett a cső végénél egy szereléksínt is elhelyeztek. Erre a sínre akár egy fegyverlámpát is feltehetünk, amely sötétben történő gyakorlásra is alkalmassá teszi a puskát.

Milyen előnyei vannak az eszköznek?

A légfegyver rendkívül magas minőséget képvisel, amely mellett rendkívül pontos és biztonságos is egyben. Súlya nem éri el a három kilót, amelynek köszönhetően fiatalok is egyszerűen kézbe vehetik. Formájának köszönhetően pedig remekül kézre áll. Működéséhez pedig nem sok kiegészítőre van szükség.

Mivel bírható működésre a légpuska?

A Hämmerli működéséhez csak lőszerre van szükség, amelyekből hatalmas a választék. Választható Umarex Mosquito, Cobra vagy éppen Velocity Field pellet léglövedék egyaránt. Az előbbi kettő 500 darabos kivitelben, míg utóbbi 100 darabos dobozban szerezhető be, akár online is.

Címkék: Hämmerli, légpuska, reklám