Hosszú hétvégére utazna külföldre, és megelégszik a fapados járatok kínálta szolgáltatásokkal annak érdekében, hogy kevesebbet kelljen fizetnie? A meleg hónapokban sokan kelnek útra, hogy felfedezzék az európai, vagy a tengerentúli nevezetességeket, és kicsit kiszakadjanak a hétköznapok hajtásából. S hogy mi alapján érdemes járatot választani? Melyik napokon kerülnek kevesebbe a jegyek? A paravion.hu most öt hasznos tanáccsal igyekszik segítséget nyújtani azoknak, akik repülőjegy vásárlás előtt állnak.

null

1. Gondolkozzon időben!

Legalább két hónappal az indulást megelőzően célszerű tájékozódnia az aktuális jegyárakról, és mihamarabb foglalnia, ugyanis ekkor érhetőek el a legkedvezőbb árak. Ennél korábban nem érdemes érdeklődni, ugyanis gyakran meg sem nyitják a légitársaságok a rendszert. Legyen szó nyaralásról, vagy munkahelyi elfoglaltságról, az indulást megelőzően körülbelül 8-9 héttel már tudni szoktuk, pontosan mikor szeretnénk majd utazni, nem érdemes tehát tovább halogatni a jegyvásárlást.

2. Legyen rugalmas az időpontot illetően!

A légitársaságok ajánlatai között keresgélve célszerű nem csak egyetlen napot, hanem az annak környékén levőket illetően is tájékozódni. A pénteki nap nem feltétlen ajánlott akkor, ha spórolni szeretne, hiszen ez általában rendkívül népszerű, így a jegyek is drágábbak. Ellenben a péntekkel a szerda például remek választás lehet, de ha nincsen szigorúan időhöz kötve, akkor az éjszakai járaton történő utazással is pénzt takaríthat meg. Az időpontválasztás rugalmas kezelésével tehát már nagyon sokat tett a kedvező árak elérésének érdekében.

3. Nem mindegy, honnan indul!

Foglalás alkalmával ne vesse el alapból a bécsi indulás ötletét, ugyanis a jegyárakat illetően jelentős különbségek lehetnek az indulás helyét illetően. Bár kétségtelen, hogy a kiutazás és a parkolás költségekkel jár, de gyakran még így is jobban megéri a nyugati szomszédoktól történő indulás, mint a budapesti.

4. Tájékozódjon a fapados szolgáltatásokról!

A fapados légitársaságok néha tényleg rendkívül olcsón kínálják jegyeiket. Mielőtt azonban az első ajánlatra igent mondana, tájékozódjon arról, milyen szolgáltatásokat kínálnak az árért. A poggyász feladása, a névváltoztatás, a reptéren történő check-in, valamint a fedélzeti szolgáltatások mind plusz kiadással járnak a fapadosak esetében. Ha tehát nem szeretne kellemetlen meglepetéssel szembesülni a repülőtéren, érdemes előre tájékozódnia a légitársaság weboldalán, vagy ügyfélszolgálatán arra vonatkozóan, mit tartalmaz pontosan a meghirdetett jegyár.

5. Ismerje meg a vásárlási feltételeket!

Amennyiben a diszkont légitársaságok mellett dönt, célszerű szem előtt tartania azt a tényt, miszerint a jegyvásárlás után csak korlátozott lehetősége nyílik majd az adatok módosítására, vagy a visszatérítésre. Ennek oka, hogy az olcsó jegyek szigorúbb szabályozással társulnak. A rugalmas megoldások híveként lehet, célszerű többet fizetnie a kívánt repülőjegyért.

Annak érdekében, hogy a repülős utazás terén a becsekkolástól kezdve a poggyászfeladásig minden zökkenőmentesen menjen, és ne kelljen plusz kiadásokkal számolnia, érdemes már az utazásszervezés során minden lényeges információ birtokában döntenie.

Címkék: paravion.hu, hasznos, repjegy, tipp, reklám