Biró Norbertet választotta egyhangú szavazással a Fidesz Somogy vármegyei listavezetőjévé és vármegyei közgyűlési elnökjelöltjévé a június 9-i önkormányzati választásra a párt vármegyei választmánya. A somogyi döntést hétfőn a Fidesz Országos Választmánya is megerősítette. A kormánypárt szinte teljes mértékben kihasználta a törvény adta lehetőséget és 41 fős listát állított a 15 fős közgyűlés mandátumainak megszerzéséért.   

Biró Norbert megválasztását követően kiemelte: Meggyőződésem, csak a Fidesz tudja hatékonyan képviselni az itt élők érdekeit, hogy ne háborús kiadások vigyék el a fejlesztésekre szánt forrásokat. Változatlanul kormánypárti többségre számítok a közgyűlésben, ahol koalíciós kényszer nélkül folytathatjuk a megkezdett munkát. Mi a béke pártján állunk.   

A háromgyermekes Biró Norbert 1966-ban született Lengyeltótiban. Tanítói és oligofrénpedagógia szakos gyógypedagógus tanári diplomával rendelkezik. Négy cikluson keresztül dolgozott a somogyvári képviselőtestületben, 2014-ben a Somogy Megyei Közgyűlés alelnökének, 2016. szeptember 30-án, majd 2019. október 25-én is elnökének választották.   

Címkék: Biró Norbert, választmány, önkormányzat, vármegye, listavezető, Fidesz, választás, Somogy, közgyűlés, politika