Az elnyert mandátumokat szerda délután a Városházán ismertette hivatalosan is a választási bizottság elnöke. Eszerint Szita Károly nyolcadjára vehette át polgármesteri megbízólevelét.

A városvezető köszönetet mondott mind a választók bizalmáért, mind a szavazáson dolgozók munkájáért: "Valamennyiünk nevében megköszönöm azt, hogy Kaposvár város polgárai az önkormányzati választások eddigi gyakorlatát figyelembe véve az egyik legmagasabb részvételi arányt mutatták."

Június 9-én 59 szavazókörben 49.250-en éltek a voksolás lehetőségével és mintegy 380 ember dolgozott azért, hogy zökkenőmentes és szabályos legyen a voksolás. Az egyéni választókörzetek mindegyikében a fideszes jelölt győzött.

"A képviselők amikor indulnak valamilyen párt színében vagy függetlenként, egészen addig tartjuk őket, tart az, amíg megválasztanak bennünket. Utána pedig mindenkit abban a körzetben, akár a városunkban él. Én tovább szeretném a fejlesztéseket, a közösségi életet, járdák, hidak, utak, minden, amivel megkeresnek bennünket a választók" - fogalmazott a rendezvényen az egyik újrázó önkormányzati képviselő, Kárpáti Tímea.

A városi közgyűlésben 17 képviselő kap helyet a polgármester mellett testületben. Van, aki első ciklusát kezdi meg. Ilyen Battyányi Norbert is: "A lakótelepi körzet révén én úgy érzem, hogy a lakók közvetlen környezetének a rendbetétele kiemelten fontos az ő számukra. Ebben kérik legtöbbször az ember segítségét, ebben szeretnék a szolgálatukra lenni és segíteni ebben."

Az új önkormányzati képviselőtestületek ugyanakkor csak októbertől alakulnak majd meg, addig a jelenlegi közgyűlés hozza meg a döntéseket. 

Címkék: voks, mandátum, szavazás, képviselő, önkormányzat, polgármester, választás, politika, Kaposvár