A hírt közösségi oldalán osztotta meg ma délelőtt, ahol azt ís írta: politikai értelemben független lett.

Pintér Attila a kilencvenes évek közepén a Hallgatói Önkormányzatok Országos Szövetségének volt alelnöke, majd 1998-ban a szocialisták frakcióvezető-helyettesének, Lamperth Mónikának a kampányát segítette.

fotó: Facebook/Pintér Attila
fotó: Facebook/Pintér Attila

A baloldali politikus hangsúlyozta: a döntéssel nem akar kilépni a közéletből, de azt még nem tudni pontosan, hogy valóban független lesz, vagy esetleg a Gyurcsány Ferenc vezette baloldali párt felkéri-e, hogy belépjen soraiba.  

Pintér Attila nem az első, aki a baloldaliak közül otthagyta pártját vagy épp lemondott. Épp azért kerülhetett be a kaposvári közgyűlésbe, mert a Gyurcsány párt képviselője, a DK-s Molnár Péter két éve magánéleti okokra hivatkozva visszaadta bizottsági tagsági és képviselői feladatait.

Tavaly pedig a Jobbikos Teveliné Horváth Melinda döntött úgy, hogy a "politikai közéletben való részvételt minden színtéren teljes mértékben befejezi".

Azóta a Momentum színeiben induló Bereczki Dávid is otthagyta pártját, így a kaposvári közgyűlésben  csupán az LMP és MSZP képviseli pártszínekben a baloldalt. Ezen pártok és az összefogás összeomlása ugyanakkor már a  2019-es választások alatt és utána is látható volt. Arról például hónapokig vitáztak, hogy ki üljön be dolgozni a közgyűlésbe, s végül a bíróságnak kellett döntenie a kérdésben.

A baloldalnak így, ebben a válsághelyzetben kell nekivágnia a jövő évi önkormányzati választásoknak. 

A bejelentésre Perlaki József fideszes önkormányzati képviselő telefonon így reagált: "teljesen mindegy, hogy egy baloldali politikus milyen logó vagy szervezet mögé bújik, mindig Gyucsány Ferenc embere marad."

Címkék: önkományzat, kilpé, Magyar Szocialista Párt, független, Pintér Attila, MSZP, képviselő, politika, Kaposvár