A városvezető a brutális energiaszámlák kapcsán beszélt erről. Elmondta: van olyan óvoda, amelyik 10 millió forint helyett majdnem 70 millió forintot kell, hogy fizessen és akad olyan rendelő is, ahol 80 ezer forint helyett tízszer ennyit kell fizetni a fűtésért.

A somogyi megyeszékhely az átgondolt átszervezést és a takarékoskodást választotta a teljes bezárás helyett - fogalmazott a városvezető, hozzátéve, hogy a kormány megígért segítsége sokat jelent, az idei év megoldása mégis az önkormányzatok kezében van. Éppen ezért hoztak a kaposvári szakértők olyan döntéseket, amelyek az energiafelhasználás csökkentését célozzák, de úgy, hogy a megszokott életünk a lehető legkisebb mértékben sérül.

(A téma kapcsán Szita Károly nemrég stúdiónk vendége volt. Azt a beszélgetést ide kattintva nézhetik meg.)

A polgármester beszélt az Európia Bizottság elnökének írt leveléről is, amelyben a megyei jogú városok nevében azt kérte Ursula von der Leyentől, hogy Brüsszel változtasson szankciós politikáján, Magyarország kapja meg a jogosan járó helyreállítási és felzárkózási alap pénzeit, illetve, hogy tegyenek meg mindent a béke érdekében. A levelet eddig több száz településvezető támogatta már.

Címkék: takarékos, spórol, város, áram, rezsi, energia, gáz, Kaposvár, politika