- A szomszédunkban háború dúl, az Európai Unió pedig szankciós politikát folytat, vagyis megváltozott a közeg, amelyben élünk – ezzel indokolta ma a képviselőknek a város költségvetésének módosítását a polgármester.

Szita Károly felidézte: a szörnyű brüsszeli energiapolitika eredménye például az, hogy a város tavalyi gázbeszerzése 1,7 milliárd forintba került, míg ugyanezért ma már 8,7 milliárd forintot kell fizetni. Az egyre erősebb gazdasági válságra az unió nem jól reagált, így a város arra kényszerül, hogy megvédje mindazt, amit az elmúlt időszakban a kaposváriak közösen létrehoztak. 

Fotó: Szita Károly Facebook oldala
Fotó: Szita Károly Facebook oldala

Meg is fogjuk védeni, mert erősek vagyunk ahhoz, hogy ezt meg tudjuk tenni. Ezt fogjuk tenni ebben az esztendőben, ezt fogjuk tenni a következő esztendőben is és küzdeni fogunk azért, hogy ez a védelem Kaposvár fölé egy ernyőt húzzon és ez a védelmünk a kaposvári polgároknak tudja biztosítani a békés nyugodt életet és jövőt - tette hozzá Szita Károly.

A kaposváriak a nehéz körülmények ellenére is tovább folytatják a munkát, hogy megvalósítsák a 2019-ben közösen kitűzött várospolitikai célokat: a teljes foglalkoztatottságot, a népességgyarapodást, az egészségünk megőrzését és az energiafüggetlenség megteremtését.

Még az idén 2,3 milliárd forint értékben indulnak út és járdafelújítások, bicikliút építések, emellett 80 milliót költenek a csapadékvíz elvezetés korszerűsítésre.

Címkék: közgyűlés, szita károly, politika, kaposvár