Mint arról korábban beszámoltunk, május 9-én hajnalban Böhönyén két férfi betört egy 80 éves böhönyei idős néni otthonába, és miután megbecstelenítették, elvették 700 forintját. A marcali rendőrök egyiküket elfogták, a másik tettest, Bogdán Józsefet még keresik. Napokkal később pedig Szenyéren ismét megtámadtak fiatalok egy 90 éves idős asszonyt.

A demonstráción ott voltak Somogy megye jobbikos alapszervezetei, az Ifjúsági Tagozat, valamint az Új Magyar Gárda Somogy megyei Szent László szakasza. Megjelent még Sneider Tamás a Jobbik alelnöke, Zakó László a Jobbik Somogy megyét is istápoló országgyűlési képviselője, Kesztyüs Attila a Jobbik Somogy megyei elnöke, Ander Balázs a megyei, illetve Kiss Tamás a kaposvári közgyűlés delegáltja, valamint a megyei alapszervezetek vezetői, tagjai, szimpatizánsai, de voltak szép számban helyiek is.

Az Emlékparkban kezdődő demonstráció Miháldinecz Gábor, a kaposvári IT-elnök köszöntőjével kezdődött, majd egymást követték a megjelentek szónoklatai - írja a kuruc.info.

A szónoklatok után a képviselőkkel, illetve a megyei vezetéssel az élen az eredetileg fáklyás menetnek meghirdetett demonstráció az Emlékparktól induló, majd a Fő utcán hosszan végig kígyózó menettel folytatódott.

Címkék: Böhönye, Jobbik, tüntetés, biztonság, Somogy megye, politika