- A jelentős városfejlesztési, gazdaságfejlesztési és adópolitikánkat mindig egyeztetjük – számolt be a közös munkáról Szita Károly. –Vállalkozásaink azért foglalnak el kitüntetett helyet, azért támogatjuk őket lehetőségeinkhez mérten, mert ők teremtenek munkahelyet a kaposvári embereknek és adóforintjaikkal hozzájárulnak a város életéhez. Nem lehet csak a betelepülő cégekre várni, nekünk a helyi hatezer kisebb-nagyobb vállakozás jelenti a biztos alapot – tette hozzá a polgármester.  

Pavel Heřman, a 40 ezer lakosú Třebíč polgármestere úgy fogalmazott: példaértékű a kaposvári vállakozók és a városvezetés közötti kapcsolat, hasonló személyes jó viszony kialakítására törekeszik ő is saját városában.


Igor Uherčík, a třebíči Kereskedelmi Kamara elnöke szerint a gépipar valamint az idegenforgalom területén lehet jó együttműködés a két város között. A Somogy Megyei Iparkamara elnökének segítségével a jövőben üzletember találkozókat szerveznek, hogy a két területen érdekelt vállalkozók kapcsolatfelvételét elősegítsék.

Címkék: tárgyalt, delegáció, cseh, Kaposváron, idegenforgalom, politika, Kaposvár