Minden készen áll a 9 nap múlva kezdődő népszámlálásra. Ez is elhangzott a két napos tanácskozáson. 50 ezer ember összehangolt munkájáért a jegyzők felelnek majd. "Ez a társadalom ügye, ezt próbáljuk elhitetni a civil szervezetekkel, több ezer civil szervezettel működünk együtt, hogy ez tulajdonképpen egy buli, fogjuk ezt fel úgy hogy ez egy alkalom arra, hogy együtt csináljunk valamit. Ez a legnagyobb Flash mob Magyarországon a népszámlálás" - mondta Dr. Németh Zsolt, társadalomstatisztikai elnökhelyettes, KSH.

A közigazgatás átalakításával, és a megyei jogú városok szerepének megváltozásával kapcsolatban a jegyzők szerint nem a hatáskörök számítanak, hanem, hogy egy feladat a megfelelő helyen legyen. "Az adott feladat hol van jó helyen, hol lehet a leggazdaságosabb, leghatékonybban megoldható, mert ennek csak a válaszópolgárok lehetnek a nyertesi" - nyilatkozta Dr. Szekeres Antal, elnök MJVSZ Jegyzői Kollégiuma.

A megyei jogú városok ezért javaslatokat tettek az átalakításokhoz. "Ilyen szempontból én úgy érzem, hogy hasznos információkhoz jutottunk, a törvényalkotók pedig hasznos javaslatokat vihettek tőlünk" - mondta Dr. Kéki Zoltán, címzetes főjegyző, Kaposvár .

A vezetők célja, hogy a közszolgálatás minősége ne romoljon.

Címkék: jegyzők, népszámlálás, főjegyző, javaslat, politika, Kaposvár