Márta tegnap beszélt a Kapospontnak arról, hogy megbízik-e a magyar termék cimkékben. Az mindenesetre fontos neki, hogy támogassa a környékbeli termelőket, ezért vásárol a Kaposvári Áruk boltjában. Az LMP is a helyi feldolgozóipar és a magyar élelmiszeripar fejlesztésében látja a vidék válságának megoldását.

lmp2

Sajnos elérkeztünk a nulla pontra, ahol az vár ránk, hogy az egész magyar feldolgozó ipar el fog süllyedni. A kaposvári cukorgyár előtt beszélt a Zöld fordulatról az LMP. Nem véletlenül itt: ez az utolsó működő cukorgyár Magyarországon. Szerintük nem kellett volna idáig jutni.

Úgy látjuk, hogy nincs egyensúlyban a kereskedők és a termelő-feldolgozó ipar és ezt állami segítséggel és jogszabályi háttérrel kell egyensúlyba hozni. Nagyon szeretnénk, ha az országnak lenne egy közép-és hosszútávú élelmiszerstratégiája - mondja az LMP vidékpolitikai referense, Ladányi Attila.

A párt szerint el kellene érni, hogy minél többen vásároljanak tudatosan, és az alacsony árak helyett vegyék figyelembe azt, hogy milyen minőséget kapnak a pénzükért.

Címkék: lehet más, lmp, politika, somogy, kaposvár