Csoboth Kevin 99 perc 32 másodpercnél született góljával a labdarúgó Európa-bajnokságok történetének rekorderévé vált a rendes játékidőben legkésőbb esett találatok szerzőinek örökrangsorában - emelte ki hétfői összefoglalójában az IFFHS a magyar-skót (1-0) meccsről.

fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

"Hatalmas boldogság számomra, a sikert és ezt a gólt is Varga Barninak ajánlom" - utalt az újpesti futballista a Ferencváros csatárára, akinek a meccs 68. percében a skót kapussal történt ütközés következtében eltört az arccsontja, s azóta kiderült, hogy meg kell műteni, a torna hátralévő részében pedig biztosan nem léphet pályára.

"Amikor eltaláltam a kapufát, akkor egy másodpercre édesapámra gondoltam, hogy vajon most mit művelhet otthon. Ugyanakkor tudtam, hogy lesz még lehetőségünk, mert a skótok is rohamozni próbáltak, azt viszont nem gondoltam, hogy megint én leszek az, aki helyzetbe kerül. Örülök, hogy ezt már sikerült gólra váltanom" - nyilatkozta Csoboth Kevin, aki elárulta, Marco Rossi szövetségi kapitány azzal az utasítással küldte pályára csereként, hogy mozogjon be az üres területekbe és próbáljon gólt szerezni, vagy gólpasszt adni a társaknak.

Címkék: Csoboth, Európa-bajnokság, labdarúgás, válogatott, sport