A kaposváriak régóta kérték, hogy a város gazdasága szempontjából kiemelt jelentőséggel bíró közlekedési infrastruktúrát fejlessze az állam. A vállalkozások letelepedése és a munkahelyteremtés szempontjából nagyon fontos, hogy a somogyi megyeszékhely mind közúton, mind pedig vasúton bekapcsolódhasson az ország vérkeringésébe.

A megközelíthetőség ugyanis azt jelenti, hogy mindazon vállalkozások, amelyek eddig pusztán amiatt kerestek az ország már részein fekvő településeket, mert azok gyorsan elérhetők, ezután Kaposvárt is megcélozhatják befektetési terveikkel.

Az elmúlt években bebizonyosodott, hogy Kaposvár csak a közlekedési infrastruktúra hiánya miatt marad el a tehetősebb térségek és városok gazdasági mutatóitól, mind a szellemi tőke, mind pedig a helyi szabályozás tekintetében ma is versenyképes. A Széchenyi Tervben rögzített fejlesztési elképzelések megvalósulásával leküzdhető lesz a most még meglévő hátrányunk.

A fejlesztési elemek között szerepel a Kaposvárt az M7-es autópályával összekötő, településeket elkerülő M67-es út megépítése és a vasúti pálya korszerűsítése a kaposvári vasútállomás rekonstrukciójával együtt.

Címkék: M7-es, fejlesztés, politika, Kaposvár