A hipermarket közelében tartotta sajtótájékoztatóját az LMP. Elhangzott: megadóztatnák a belvároshoz közel található multinacionális cégeket, ezzel szerintük Kaposvár évente 800 millió forint extra adóhoz jutna.

A szakképzetlen munkaerő elhelyezésére is van ötletük. Úgy vélik, őket az épületszigeteléseknél lehetne alkalmazni, hosszú távon pedig az intenzív üvegházas mezőgazdasági beruházások támogatásával lehetne munkahelyeket teremteni. További gazdaságfejlesztési elképzelésük is van.

- A zöld ipari cégeket szeretnénk ide Kaposvárra csábítani, illetve a letelepülésüket támogatni, és az a koncepciónk, hogy az egyetemmel közösen fejlesztő kutató központot létre tudnának hozni, az egyetem súlyos problémákkal küzd, pénzhiánnyal, és ez talán megoldás lehetne az ő számukra is, illetve rengeteg munkahelyet tudnának ezek a cégek létesíteni - mondta Felder Frigyes, kaposvári önkormányzati listavezető.

A magyar gazdákat is támogatnák, szerintük jóval több hazai áru kellene az üzletek polcaira, ezzel biztosítanák a termelők megélhetését.

Címkék: Felder Frigyes, LMP, politika