Információink szerint gondot okozott, hogy a Jobbik két települési kompenzációs listát adott le.

A párt azt kérte pénteken a választási irodától: tekintsék az elsőt semmisnek. Úgy hallottuk azért, mert a megyei elnököt leváltoták, és ő volt a lista első helyén.

Futó Tibor kérdésünkre telefonon elmondta: most is ő a Jobbik somogyi elnöke, a párt kitart mellette, és csak egy adminisztrációs hiba miatt volt bonyodalom.

A hibával kapcsolatban annyit árult el Futó, hogy a kaposvári városi elnök nem volt tisztában azzal, hogy a listát Vona Gábor pártelnökkel is egyeztetni kell leadás előtt.

Információink szerint a területi választási iroda felhívta Vona Gábort és ő azt válaszolta az a helyes lista, amelyiken Futó neve nem szerepel.

A választás.hu-n olvasható, hogy pénteken este elfogadták a Jobbik települési kompenzációs listáját.

Pénteken este Varga Ildikó elnöki stábvezető a politikus kijelentésére reagálva elmondta: Futó már nem a Jobbik tagja, nem volt joga ilyent állítani és nem helytálló a kijelentése. Ezek után a semmilyen a Jobbikot érintő témában nem nyilatkozhat.

Futó Tibor Jobbikos képviselő-jelöltet eddig senki sem értesítette, hogy nem tagja a pártnak. Az egyik megyei közgyűlési listán még szerepel a neve.

A Jobbiknak kettő megyei közgyűlési listája szerepel a választás.hu honlapon. Az egyiken valóban nem szerepel Futó Tibor neve. Erre a listára vonatkozóan nyilatkozta Vona Gábor pártelnök azt, hogy ez a helyes lista.

Futó Tibor a Kapospontnak azt nyilatkozta: nagyon rosszul érzi magát, mivel őt senki nem kereste meg és nem érti mi ez az összeesküvés ellene.

 

Nincs polgármesterjelöltje a Jobbiknak, sőt Hegedüs Józsefet még a pártból is kizárhatják.

Iskolai szexuális zaklatás miatt folyt fegyelmi eljárás három évvel ezelőtt a Jobbik kaposvári képviselőjelöltje, Hegedüs József ellen - írja a szombati Magyar Nemzet. A lap a 2007-es fegyelmi határozatra hivatkozva azt írja: a fizikatanárként dolgozó Hegedűs azt kérdezte a 15 éves lányoktól, hogy szoktak-e maszturbálni, lefeküdtek-e már barátjukkal, vagy el tudják-e képzelni az intim együttlétet egy idősebb férfival.

Agócs Attila az Építőipari igazgatója kamerán kívül annyit elmondott a Kapospontnak, hogy a fegyelmi eljárást követően az iskola vezetése úgy döntött, hogy a pedagógus időközben lejárt szerződését nem hosszabbítja meg, ekkor Hegedüs József távozott az iskolából.

Hegedüs jelenleg a kaposvári Táncsics Gimázium tanára a fegyelmi határozat szerint akkor azt mondta: nem tett semmi olyat, amivel megszegte volna a pedagógusetikát, és nem mondott olyat, amivel a tanulókat megsértette volna.

A fegyelmi tanács végül megrovásban részesítette amiért "vétkesen megszegte munkaköri kötelezettségét", nem tartotta tiszteletben diákjai emberi méltóságát, viselkedése pedig nem szolgálta a tanulók erkölcsi fejlődését.

Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője a lapnak azt mondta: a párt országos vezetése nem tudott a Hegedüs József elleni eljárásról, de az ügyet kivizsgálják, és amennyiben bebizonyosodik, hogy a politikus a Jobbik értékrendjével nem összeegyeztethető módon viselkedett, akkor a lehető legszigorúbb szankciókat alkalmazzák vele szemben.

Forrás: Magyar Nemzet

 

Kéki Zoltán a választási iroda vezetője a Jobbik listájáról.

 

 

A területi választási iroda a Jobbik második listáját fogadta el, amelyen már nem szerepel Futó Tibor megyei elnök neve.

Vörös Tamás a Somogy Megyei Területi Választási Iroda vezetője a jelöltállításról.

 

 

A Jobbik szóvivőjét, Dúró Dórát a két somogyi politikusról, Futó Tiborról és Hegedűs Józsefről kérdezte a Kapospont.

Dúró Dóra

 

jobbik inti

 

Futó Tibor közölte: az őt ért sérelmekért az Országos Választási Bizottsághoz fordul.

Címkék: Futó Tibor, Jobbik, politika