Sikkasztás miatt nyomoz a rendőrség Taszáron. Az egykori laktanya ingóságait keresik. Egy magánszemély tett feljelentést, mert szerinte eltűntek a berendezési tárgyak. A laktanya a taszári önkormányzat tulajdona.

Taszár

Ma omladozó épületeket látunk az egykori taszári laktanya helyén, kívülről. Be nem mehettünk, de állítólag nem találnánk semmit. Egy magánszemély szerint ugyanis eltűntek a berendezési tárgyak. Állítása szerint nyoma veszett az asztaloknak, székeknek, páncélszekrényeknek. A fonyódi rendőrkapitányság bűnügyi osztálya sikkasztás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást a laktanya ügyében.

- Annak az ingatlanjai, illetve ingóságai nem a jogszabálynak megfelelően lettek kezelve, éppen ezért ezt vizsgálják, hogy valóban történt-e jogszerűtlenség ebben az ügyben, illetve milyen kár keletkezhetett.

A laktanya a taszári önkormányzat tulajdona. Úgy tudjuk: az ingóságokról két éve aláírták a birtokba vételi jegyzőkönyvet, de hivatalosan még nem az önkormányzaté. A feljelentő ezt sérelmezi. Szerinte jogtalanul hozták ki onnan a tárgyakat.

A taszáriak közül sokan tudnak az ügyről, de kamera előtt nem mertek mondani semmit, az önkormányzat pedig azt mondta, hogy folyamatban lévő ügyről nem nyilatkoznak.

Taszár polgármestere telefonon annyit közölt: minden döntést megszavazott a képviselőtestület.

Címkék: Taszár, politika