A helyi járatos buszok is tudják tartani a menetrendet - számolt be közösségi oldalán Kaposvár polgármestere. Szita Károly azt írta: Töröcskén egy autóbusz, Szentjakabon egy kamion, Toponáron pedig fakidőlés nehezítette a közlekedést. Az Ivánfahegyalján ideiglenesen egy háromgyermekes család maradt áram nélkül, de már visszaállt a szolgáltatás.

A városüzemeltetés, a katasztrófavédelem és az E.ON összehangolt munkájának és a segítőkész kaposváriaknak köszönhetően még a délelőtt folyamán sikerült minden akadályt elhárítani a somogyi vármegyeszékhelyen.

A Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint: árokba hajtott egy kamion az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Hollád térségében. A jármű a partoldalnak dőlt, az üzemanyag szivárgott belőle. A marcali hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával és a székesfehérvári tűzoltódaru segítségével állították kerekeire a kamiont, majd a kifolyt gázolajat az egység felitatta. Az árokból végül kamionmentő vontatta ki a járművet, amelynek vezetője nem sérült meg a balesetben.

Bárdudvarnokon, Csurgón, Berzencén és Inkén árokba csúszott személyautók vezetői kérték a tűzoltók segítségét.

Bőszénfánál a délelőtti órákban egy nyerges vontató, egy kisteherautó és egy személygépkocsi ütközött össze. A járművekben összesen öten utaztak, a mentőszolgálat munkatársai mindenkit megvizsgáltak, de senki sem sérült meg. A műszaki mentést a kaposvári hivatásos tűzoltók végezték, a beavatkozás idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

A polgármester védelmi referense, Wéber Antal kérdésünkre elmondta: a hóeltakarítási munkálatoknak 60 fővel 3 nagy géppel és 23 kisebb járművel kezdtek neki a városban: "A kora reggeli órákra a főbb útvonalakat és a közösségi közlekedés útvonalatit letakarították, a szakemberek gyakolatilag 11 óra körül végeznek a lejtős utakkal is, aztán következnek a külterületek is. Felvettük a kapcsolatot minden olyan szervvel, szervezettel, amelyek az ilyenkor bekövetkezhető hibák elhárításában közreműködnek. Így az áramszolgáltatóval, a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal és az Országos Meteorológiai Szolgálat Siófoki obszervatóriumával is."

Az összefogásra és a körültekintésre hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Szita Károly polgármester.

A Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai tucatnyi helyszínen gondoskodnak a lakosság biztonságáról.
Könnyen elképzelhető, hogy a havazás tartósabb lesz. Változó intenzitással, de akár csütörtök hajnalig is eltarthat.

A Kaposvári Városfejlesztési Nonprofit Kft. éjfél magasságában kezdték meg a hó eltakarítását.  Első körben a főútvonalakon, majd a lejtősebb utcákban és a mellékútvonalakon dolgoznak. A munkálatokban több mint félszáz ember és majdnem 30 kisebb-nagyobb gép vesz részt. 

A vármegyeszékhely útjai nagyjából járhatóak, de a zselici településeken vannak fennakadások. Szennából Szilvászentmárton irányában például több autó és busz is visszafordult. Arrafelé egy fa is kidőlt, akárcsak a Kaposváron a Bláthy Ottó utcában.

A Honvéd Utcai Tagóvoda udvarán egy hatalmas fűzfa dőlt ki.

Néhány távolsági buszjárat jelentős késésekkel közlekedik.

Több helyütt áramkimaradás van, a szolgáltató szakemberei megkezdték a hibák elhárítását.

Mosdóson a 61-es főúton egymásba futott egy személyautó és egy autómentő, azon az útszakaszon is forgalomkorlátozásra kel számítani.

Címkék: síkos, takarít, kidől, olvasóink kérdezték, havazás, közlekedés,