A várható csapadék mennyisége továbbra is bizonytalan, de csütörtök estig akár jelentős hóréteg is kialakulhat. Csütörtökön tehát a nap első felében még marad a havas eső, havazás, majd lassan távolodik a ciklon, fokozatosan csökken a csapadékhajlam.

A péntek már száraznak, de továbbra is felhősnek, helyenként ködösnek ígérkezik. Az éjszakák fagyosak lesznek, napközben pedig néhány fokkal 0 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szerda: borult idő várható többfelé havazással, havas esővel. Az északkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 0,+2 fok között alakulnak. Késő estére 0 fokig hűl a levegő. 

Csütörtök: borult idő várható többfelé havazással, néhol havas esővel. A délutáni, esti órákban már csökkenhet a csapadékhajlam. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 0 fok körül alakulnak. A délutáni órákra 1-3 fok közé enyhül a levegő. 

Péntek: többnyire erősen felhős idő várható, helyenként azonban kevés napsütés is lehet. Néhol tartósan ködös időszakok is lehetnek. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra -3,-1 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 1-3 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a hét további részében eseménytelen, csapadékmentes, helyenként tartósan ködös idő várható. A jövő hét elején jelentős enyhülés valószínű. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: december, tél, havas, fülledt, meleg, fagy, köd, felmelegedés, , csapadék, zivatar, lehűlés, eső, zápor, front, időjárás