Szita Károly a Szivárvány Kultúrpalotában tartott városi rendezvényen úgy fogalmazott: az 1956-os forradalom emlékezete ma is élő része a magyar nemzeti identitásnak, ennek révén megtanultuk, hogy még a legnagyobb hatalommal szemben is van értelme felállni, és megvédeni magunkat. Mint mondta: sajnos ahogyan 1956-ban sem, úgy ma sem csak kívülről éri fenyegetés a szabadságunkat.

Itt járnak köztünk, akár modern próféta gúnyában azok, akik fillérekért, vagy ha úgy tetszik, eurócentekért áruba bocsátanák mindazt, amiért a magyarok a századok alatt éppen úgy megküzdöttek, miként az elmúlt években vagy hónapokban mi, mindannyian tettük. Eladnák az önálló akaratot. Eladnák a nemzeti érdekvédelmet. Eladnák a magyar értékrendet. Felhagynának a szokásainkkal és a hagyományainkkal, kinyitnák hazánk kapuit a mételyező ideológiáik előtt. Pici szuverenitás, eurócentekért.

Szita Károly emlékeztetett rá: mi, mai magyarok, pontosan tudjuk, mit várnak el tőlünk Nyugat-Európából.

Először is, hogy adjuk fel a békepártiságunkat. Vagyis azt várják el, hogy szálljunk be a háborújukba. Nem tesszük! Másodszor, hogy adjuk fel migrációellenes politikánkat, s engedjük be a migránsokat. Nem tesszük! Harmadsorban, hogy mondjunk le gyermekeink védelméről, hogy kiszolgáltassuk őket a gender propagandának. Sosem fogjuk megtenni! És elvárják, hogy szüntessük meg a rezsicsökkentést, hogy a családok többet, sokkal többet fizessenek az energiáért. Nem. Nem és nem. Meg fogjuk védeni a magyar családokat!

1956 a magyarság legfényesebb és legszentebb ünnepe, amikor emlékezünk a szabadságszerető bátor magyarokra, és mi is újra hitet teszünk hazánk, a magyarok szabad önrendelkezése mellett – hangsúlyozta Szita Károly.

A gálaesten átadták a "Szabadságért Kaposvár Emlékérmet" is, amit ezúttal dr. Csordás Endre egyetemi tanár, az MDF egyik somogyi alapítója vehetett át.

Címkék: forradalom, október 23, 1956, kultúra, Kaposvár