A szokásoknak megfelelően idén is Kaposvár polgármestere köszöntötte először a teátrum társulatát. Szita Károly azt mondta: a koronavírus-járvány és az energiaválság után ma is tele van a világ bizonytalansággal és értékválsággal. Ilyenkor a közösség számára a kultúra és a hagyomány jelenthet biztos pontokat: "Akkor, amikor háborúról, értékrendi válságról beszélünk, a kultúra az egyik kapaszkodónk és Önök azok, akiknek minden egyes darabban megvan a lehetősége arra, hogy kiálljanak azon értékeink mellett, amelyek megőrzik a közösségünket, és görbe tükröt állítsanak azok mellett, amelyek romboló hatásai. A jót befogadni, a rosszat pedig határozottan visszautasítani."

A Csiky Gergely Színház művészeti igazgatója, Mészáros Tibor pedig kérdésünkre az új évad első bemutatóit ismertette: "Három produkció is elkezd próbálni párhuzamosan. A nagyszínpadon Ray Cooney egy fergeteges bohózatát "A család ellen nincs orvosság" címűt rendezem. Bérczes László a kamaraszínpadon az "Egy őszi álom" című drámát rendezi, amiben vendégünk lesz Udvaros Dorottya és a legkisebbeknek is készülünk szintén a kamarában Gimesi Dórától, a mai magyar kortárs meseirodalom egyik kiemelkedő fiatal alkotójától a Hessmese című produkciót láthatják majd a családok."

A kaposvári teátrum színpadra állítja még a többi között: a Száll a kakukk fészkére című klasszikust és Szigligeti Ede zenés vígjátékát, a Liliomfit is. További részletek a Csiky Gergely Színház internetes oldalán.

Címkék: teátrum, társulat, évad, Csiky Gergely Színház, előadás, kultúra, Kaposvár