Egy kifejezetten sikeres időszakon vagyunk túl, hiszen az általános felvételi eljárásban mintegy 800 hallgató nyert felvételt, a pótfelvételi során pedig 288 fő adta be a jelentkezését. Ezzel pedig az elmúlt 10 év legjobb felvételi számait érheti el a Kaposvári Campus, ahol szeptemberben jó eséllyel mintegy ezer gólya kezdheti meg tanulmányait. 

A MATE Kaposvári Campus számára is kiemelten sikeres volt a pótfelvételi. A 2022-es évhez képest 269 százalékos növekedést sikerült elérni, sőt még a tavalyi rekordévet is sikerült 7 százalékkal túlszárnyalni. Az öt tudományterületre összesen 288 fő adta be a jelentkezését. Az országos tendenciákhoz hasonlóan a Kaposvári Campuson is a pedagógusképzés volt a legnépszerűbb, 206 fő jelölte meg ezt a területet.  Ez a 2022-es évhez képest négyszeres növekedést jelent.

Emellett nagy volt az érdeklődés az agrár, a gazdasági, valamint műszaki szakok iránt is. Összeségében elmondható, hogy még a 2023-as rekordévhez képest is sikerült mind az öt tudományterületen növelni a jelentkezők számát. Tavalyhoz képest legjelentősebb mértékben, ötven százalékkal a műszaki terület népszerűsége emelkedett, ide 15 fő adta be a jelentkezését. Az agrár szakok iránti érdeklődés is töretlen, 2023-hoz képest 13 százalékkal többen, 45-en választották ezt a területet.

A gazdasági képzések is kedveltek voltak a pótfelvételi eljárás során, idén 21 fő jelentkezett, amely 31 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A jelentkezők túlnyomó többsége az alapképzést választott, kétharmaduk pedig állami ösztöndíjas képzésre szeretne bekerülni.  Tavaly a pótfelvételi eljárás során mintegy 150 hallgató jutott be valamely képzésre, így abban bízunk, hogy a szakirányú továbbképzésekkel együtt idén több mint 200 fő nyer felvételt. Ha így lesz, akkor idén szeptemberben mintegy 1000 elsőéves hallgató kezdheti meg tanulmányait a MATE Kaposvári Campuson. 

Címkék: Campus, pótfelvételi, MATE, kultúra, Kaposvár