148-an tettek sikeres záróvizsgát nemrégiben a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusán. Közülük 103-an vették át ma a diplomájukat a Németh Antal Színművészeti és Kulturális Központban megrendezett ünnepségen.

A legnépszerűbb kar a gazdaságtudományi volt, amelyen 59 hallgató végzett. Az agrár területen 42-en vehették át oklevelüket, heten a művészeti képzést választották, 40-en pedig a pedagógus szakot. 

A diplomaosztón a végzett hallgatókat elsőként a felsőoktatási intézmény rektora, prof. dr. Gyuricza Csaba köszöntötte: "Ha igaz az a mondás, hogy nehéz idők erős embereket teremtenek és az erős emberek jó időket hoznak el, akkor Önök jó időket fognak elhozni, mert valóban olyan nehézségekkel találkozhattak a tanulmányaik során, amelyekkel ritkán szembesülnek diákok és hallgatók. Hogyha az életnek ezt a körforgását nézzük, az egyik nagy feladatuk az lesz az életük, a szakmai munkásságuk során, hogy elkerüljék azt, hogy elkényelmesedjenek." 

Kaposvár alpolgármestere, Pintér Rómeó pedig arról beszélt, hogy a városunkban tanult fiatalok egy valódi és értékes közösség tagjai lettek: "A kaposvári közösség nem egy akármilyen közösség. Van vizíója, van szenvedélye, szereti a városát és szereti építeni a városát. Én arra bíztatom Önöket, hogy bárhogy is történjen a következő napokban, hetekben, években, bármilyen sorsot is szánjon Önöknek a Teremtő, mindenképpen térjenek vissza ide, Kaposvárra. Próbáljanak szerencsét itt is. Tanuljanak még tovább, vállaljanak munkát, vegyék ki a részüket a közös munkából és a közös élményekből is!"

A fiatalok aztán szakonként átvették oklevelüket, majd Biró Norbert, a Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke Somogyország polgáraivá fogadta a friss diplomásokat.

Címkék: campus, oklevél, hallgató, MATE, diploma, Kaposvár, kultúra