Gyertyagyújtással emlékeznek a 31 éves korában elhunyt motokrosszosra, Szvoboda Bencére Kaposváron. A szervezők azt kérik az emlékezni vágyóktól, hogy egy fehér gyertyával, mécsessel és egy szál fehér virággal érkezzenek június 19-én hétfőn 19 óra 30 percre a Reményik Sándor utca 1. számhoz. 
 
Az Európa-bajnoki dobogós, világbajnoki pontszerző Szvoboda egy csehországi versenyen nem sokkal a rajt után bukott, a mögötte érkező riválisa pedig nem tudta kikerülni és elgázolta. A magyar motoros a fejét ért ütés következtében eszméletét vesztette, a pacovi pályáról a prágai kórházba szállították, ott pedig életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A beavatkozás után az orvosok megállapították, hogy az agyi funkciói nem működnek, de halálának hírét hivatalosan csak szerdán közölték.

Szvoboda 2001-ben, kilencévesen kezdett el motorozni, több mint 20 éven át tartó motokrosszos pályafutása során pedig egyéniben és csapatban is nyert bajnoki címeket a magyar bajnokság valamennyi utánpótlás és felnőtt kategóriájában. Később Ausztriában junior bajnoki címet szerzett, 2011-ben a vb-n volt pontszerző, 2014-ben Eb-futamon harmadikként zárt, 2017-ben pedig cseh bajnok lett.

Címkék: szvoboda bence, megemlékezés, kaposvár, kultúra