A Somogy Vármegyei Értéktár Bizottság értékmentő és hagyományápoló tevékenysége folytatódik ebben az évben is, ezért felhívással fordul valamennyi somogyi polgár felé, hogy az általuk megőrzésre, díjazásra érdemesnek talált értékekről tegyenek javaslatot.

Nyolc értékkategóriában várják a felterjesztéseket: agrár- és élelmiszergazdaság, egészség és életmód, épített környezet, ipari és műszaki megoldások beleértve a kézművességet, kulturális örökség, sport, természeti környezet, turizmus és vendéglátás.

A bizottság elvárása, hogy a javaslattevő kimondottan Somogy vármegyében gondolkodjon. Az értéket, melyet felterjeszt, a vármegye egészét tekintve legyen kiemelkedő jelentőségű. Bárki tehet javaslatot, csak az a kérés, hogy tartsa be a formai és tartalmi előírásokat, és lehetőleg részletesen, hivatkozásokkal, szakmai anyagokkal indokolja előterjesztését.

Bővebb információ a javaslattétel pontos menetéről az info(kukac)somogyiertekek.hu e-mail címen vagy a www.somogyiertekek.hu oldalon keresztül küldött üzenetben kérhető. A díjazottak felkerülnek a honlapra és ünnepélyes díjátadón vesznek részt, emellett számos pályázatban feltétel a megyei értékdíj, például a Hungarikum pályázaton.

A Somogy Vármegyei Értéktárban jelenleg 185 értéket tartanak nyilván.

Címkék: értéktár, érték, örökség, Somogy, kultúra