A programban kiemelt helyet kap a fiatalokkal, valamint a szegényekkel és menekültekkel való találkozás. Ferenc pápa magánlátogatást tesz a 2003-ban a Vatikánban boldoggá avatott Batthyány-Strattmann László otthonában. Nem marad el a helyi jezsuitákkal való magántalálkozás sem, amely szokásos részét képezi Ferenc pápa külföldi útjainak.

Ferenc pápa magyarországi látogatása nagyon fontos esemény nemcsak a katolikusoknak, hanem minden magyarnak határon innen és túl - olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) állandó tanácsának MTI-hez eljuttatott közleményében.

A közleményben, amelyet Veres András győri megyés püspök, az MKPK elnöke írt alá, kitértek arra, hogy az egyházfő "korára tekintettel" a találkozásokra budapesti helyszíneken kerül sor.

A programokra, különösen a vasárnapi szentmisére "szeretettel hívunk és várunk mindenkit hazánkból és a környező országokból egyaránt".

"Imádságos lélekkel készüljünk a Szentatyával való találkozásra és közösen tegyünk tanúságot arról, hogy Krisztus a jövőnk!" - fogalmaztak a közleményben.

Címkék: katolikus, egyház, pápa, látogatás, kultúra