Három év után végre ismét a napján, Vízkeresztkor emlékezhetett Somogy vármegye közgyűlése Somogyország legnagyobb dicsőségére a címeradományozásra. Az ünnepi közgyűlést pénteken Zamárdiban, a Hotel Wellamarinban tartották.

Az ünnepi beszédeket követően került sor az elismerő címek átadására. A Somogy Vármegyei Közgyűlés Somogy Polgáraiért Díjjal ismerte el Ács Attila Árpád, a Nagyszakácsi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője, Bakos Ferenc író, haiku-költő, műfordító, Kaposvölgyiné Dr. Hangyál Mária Margit, a Nagyberki Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője, Kulcsár László, a KAPOS HIDRO Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ügyvezetője, a Marcali Mentők Közalapítvány, Dr. Nagy József nyugdíjas, a Somogyi Huszárok Hagyományőrző Egyesületének elnöke, Novics Péter, a nagyatádi Novics és Társa Kft. ügyvezető igazgatója, Dr. med. habil. Simon Kornél, a Siófoki Kórház-Rendelőintézet belgyógyász, kardiológus szakorvosa, Dr. Szitás Györgyi Magdolna, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Pulmonológiai Osztályának osztályvezető főorvosa (aki sajnos már nem lehetett közöttünk, hogy átvegye kitüntetését. Néhány nappal halála előtt Biró Norbert, a Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke találkozott vele, s át tudta adni számára a Somogy Polgáraiért Díjat.) tevékenységét.

Somogy elismert értékeiről is közgyűlési határozat született. A döntés értelmében a megye vonzerejének növeléséhez, megyénk népszerűsítéséhez nagymértékben hozzájárult a Balaton Táncegyüttes, a Balatonfenyvesi Kisvasút és Csikós Nagy Márton szobrászművész munkássága, ezért számukra Örökségünk - Somogyország Kincse kitüntető címet adományozott a Somogy Vármegyei Közgyűlés.

Az ünnepi eseményt a Somogy Polgáraiért Díjjal, illetve Kaposvár Városért kitüntetéssel elismert Kaposvár Helyőrségi Fúvószenekar, Balázs Izolda énekművész és Ujláb Gábor zongoraművész, a Zamárdi Női Kar és a Balaton Táncegyüttes műsora színesítette.

További részletek itt.

Címkék: kincs, örökség, vármegye, ünnep, közgyűlés, díj, Somogy, kultúra