Közös dicsőítéssel kezdődött szombaton az országos karizmatikus találkozó. Az egésznapos programra még külföldről is érkeztek résztvevők. A horvát Mijo Barada évek óta jár Magyarországra. Már több mint 30 alkalommal tartott előadást csodás gyógyulásairól. Azóta hirdeti Isten igéjét. Azt szeretné, hogy akik hallgatják, kitárnák a szívüket.   

Mivel az elmúlt években a koronavírus-járvány a személyes találkozások elmaradtak, a hívek nagyon várták már ezt a karizmatikus programot.

- Sok megújulás volt a történelemben és azért vagyunk karizmatikusak - ami azt  jelenti, hogy ajándék - mert azt tapasztaltuk, hogy a szentlélek ebben mai világban különösen akarja adni az ő ajándékait, mert egyre nagyobb szükségünk van az ő ajándékaira - mondta kérdésünkre a Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás elnöke, Végh Zoltán.

Varga László megyéspüspök is az egyház megújításán dolgozik. Azt mondja: erre ez a találkozó is kiváló alkalmat kínált.  

- Amikor még a  Szent Imre templom plébánosa voltam, az a hír terjedt rólam, hogy én a gyújtogató plébános vagyok. Nem a házakat gyújtogattam, hanem a szíveket és szeretném ezt az idézőjelbe gyújtogató szolgálatot folytatni a városban és az egyházmegyében is. Ez a találkozó, ahová az egész egyházmegyéből jönnek testvérek, alkalom arra, hogy ez a tűz fellobbanjon - tette hozzá Varga László.

A 30. alkalommal megrendezett, jubileumi találkozóra megtelt a Kaposvár Aréna. Több ezer ember hallgatta Isten igéjét és adta át magát a Szentléleknek.  

Címkék: Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás, aréna, kaposvár, kultúra