A mozgó tárlat szeptember elseje óta járja az országot, eddig harminc településen mintegy 10 ezren látták. A buszban megtekinthető az a gyöngyhímzéses pénztárca, amit a költő Szendrey Júliától kapott ajándékba és a billiárd dákó is, amely a legendás Pilvax kávéházból származik.

Mindegyik bemutatott relikviához, vagy fotóhoz egy-egy kiemelt vers, idézet vagy épp művészeti alkotás is tartozik, amelyek Petőfi életének legfontosabb állomásait mutatják be - mondta el kérdésünkre Szikora Patrícia múzeumpedagógus.


Kaposváron állomásozik a Petőfi-emlékbuszKaposváron állomásozik a Petőfi-emlékbuszKaposváron állomásozik a Petőfi-emlékbuszKaposváron állomásozik a Petőfi-emlékbuszKaposváron állomásozik a Petőfi-emlékbuszKaposváron állomásozik a Petőfi-emlékbuszKaposváron állomásozik a Petőfi-emlékbuszKaposváron állomásozik a Petőfi-emlékbuszKaposváron állomásozik a Petőfi-emlékbuszKaposváron állomásozik a Petőfi-emlékbusz
Kaposváron állomásozik a Petőfi-emlékbusz
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Kaposvár iskolásai délelőtt és kora délután előre szervezett időpontban tekintik meg a kiállítást, 14.30 és 17.00 óra között pedig a lakosságot várja a tárlat.

Címkék: vándortárlat, Petőfi, emlék, iskola, busz, kultúra, kiállítás, diák, Kaposvár