A MATE egyéves születésnapja alkalmából befolyó 1 620 000 forint jótékonysági támogatásból számtalan különleges képességfejlesztő eszközt és értékes játékot, például szenzoros érzékelő labdát és szőnyeget, földgömböt, bogárnézőket, valamint billenő egyensúlyozót is vásárolt a MATE Kaposvári Campus Gyakorló Óvoda.

Mint azt Dr. Gyuricza Csaba rektor elmondta, az egyetem számára rendkívül fontos a jövő generációk fejlesztése és a társadalmi felelősségvállalás, ezért egyértelmű volt, hogy a MATE első születésnapja alkalmából szervezett jótékonysági borárverés teljes bevételét a MATE Kaposvári Campus Gyakorló Óvodájába járó gyermekek támogatására, fejlesztésére fordítják.

A Gödöllői Királyi Kastélyban szervezett eseményen a MATE Badacsonyi Kutató Állomás öt többszörösen díjnyertes borát kínálták árverésre. Az egyik legkülönlegesebb bor egy muzeális tételnek számító, 1967-es évjáratú Badacsonyi Kéknyelű volt, amely 2000-ben a HNT Országos Borverseny Champion díját nyerte – ennek egy palackja 500 000 forintért kelt el. Az egyetem partnereinek nagylelkű támogatása révén a borárverés teljes bevétele 1 620 000 forint lett, amelyet az óvoda vezetése teljes egészében a gyermekek mozgás- és képességfejlesztését szolgáló eszközök beszerzésére fordította.

Nagyné Zsilovics Tímea óvodavezető arról beszélt, hogy a felajánlott összegből valóban hiánypótló eszközöket sikerült beszerezniük. "Nagyon hálásak vagyunk a MATE vezetésének, hogy a befolyt adománnyal a Gyakorló Óvodát, ezáltal pedig a kisgyermekek fejlődését támogatták. Elsősorban mozgásfejlesztő eszközöket, például szenzoros érzékelő labdát és szőnyeget, billenő egyensúlyozót szereztünk be. Emellett értékes játékokat, a gyerekek egyik nagy kedvencét, egy játék konyhabútort, valamint könyveket, tornapadokat vásároltunk az összegből."



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: MATE Kaposvári Campus Gyakorló Óvoda, óvoda, MATE, kultúra