A honvédelmi táborokba a jelentkezés április elsején 9 órakor indul. Idén 40 helyszínen, 73 turnusban több mint 3 ezer - 12 és 18 év közötti - fiatal vehet részt a különböző tematikájú táborokban.

Több mint egy tucat tematika - harcos, angol nyelvű harcos, német nyelvű harcos, légierős, felderítő, infokommunikációs, erdei, túlélő, vizes, vitorlás, búvár, harcos logisztikus, önvédelmi, honvédelmi sport, lovas és hagyományőrző - közül lehet választani.

A MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred az idei évben honvédelmi táborát Zselickisfaludon rendezi meg július végén és augusztus elején. A cél, hogy a táborozók elméleti és gyakorlati foglalkozások keretein belül sajátíthatják el az alapvető tereptani, álcázási, túlélési, egészségügyi ismereteket, különös tekintettel az egyéni értékek és a csapatban, egységben való teljesítmény hangsúlyozására.

A szervezők azt ígérik, hogy a fiatalok új képességekkel felvértezve vághatnak neki napról-napra az izgalmakkal és kihívásokkal teli, fokozott fizikai igénybevételt jelentő kalandos túráknak, így a résztvevők fizikailag megerősödve és a napi életben is jól használható ismeretek birtokában, élményekben bővelkedve térhetnek majd haza.

Címkék: kalan, Zselickisfalud, honvédelmi, honvédség, élmény, katona, túra, tábor, Somogy, kultúra