A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából ezúttal is azok kapnak díjat, akik teljesítményükkel hozzátettek a magyar örökséghez - mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a művészeti és egészségügyi díjak csütörtöki átadóján Budapesten. Ezen az ünnepségen vehette át Nyári Oszkár kiemelkedő színészi tevékenysége elismeréseként a Jászai Mari-díjat.

null

A színművész először a veszprémi színházban volt segédszínész, majd 1992-ben felvették a Színház- és Filmművészeti Főiskola színész szakára, Kerényi Imre osztályába. 1996 júniusában diplomázott le, még ebben az évben a kaposvári Csiky Gergely Színházba szerződött, aminek azóta is tagja.

1996 és 2000 között vezette a Magyar Televízió Roma Magazinját. 2000-ben Budapesten megalapította a Karaván Művészeti Alapítványt, melynek célja a hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású fiatalok segítése. 2003-tól 2005-ig a Maladype Találkozások Színházának társulatával is játszott. 2013-ban bekerült a Kaszás Attila-díj első három jelöltje közé.

Címkék: jászai mari-díj, nyári oszkár, csiky gergely színház, kultúra