Az online oktatás megnehezítette a matematika órákat, ezért egy kaposvári tanár úgy döntött, megírja saját tankönyvét, amivel megkönnyíti diákjai boldogulását az online matek órákon.

"Kettő érdekessége van ennek a könyvnek, az egyik dolog, hogy felöleli a 4 éves iskola anyagot. Plusz még az általános iskolából olyan anyagrészeket tartalmaz, ami ahhoz szükséges, hogy egyáltalán neki tudjunk állni a középiskolai matematikának. Hiszen azt tudni kell, hogy a matek az egyik olyan tantárgya ahol ez nagyon- nagyon lényeges az egymásra való épülés" - válaszolta kérdésünkre Kriszbacher Péter, a KSZC Lamping József Technikum és Szakképző Iskola matematika tanára.

A matematika tantárgy ugyanis egymásra épülő részekből áll – magyarázza a szaktanár. Amennyiben a diák nem rendelkezik megfelelő általános iskolai alapokkal, akkor a továbbtanulásban nehézségei lesznek. A MatOkos című feladatgyűjtemény ebben is segítséget nyújt.

"A tavalyi tanévben az online oktatás során jutott arra a gondolatra kollégánk, hogy egy olyan formájú tananyagot készít elő tanulók és kollégák számára is, amely ezt támogatva, de a későbbiekben is jól hasznosíthatóan felhasználható" - tette hozzá Weimann Gáborné a  Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója.

A könyv akár önálló tanuláshoz is elegendő, ugyanis a feladatgyűjtemény minden részéhez tartozik egy videó, vagyis egy tanóra is.

Címkék: KSZC Lamping József Technikum és Szakképző Iskola, matematika, online, kultúra