A gyerekek szinte minden nap használják a tanórákon az Okos Dobozt ebben az iskolában. A felsősök azt mondják: élvezetesebb a tanulás az interaktív feladatok segítségével.A pedagógusok szerint a mai fiatalokat sokkal könnyebb motoválni az olyan interaktív eszközökkel, mint amilyen az Okos Doboz.


"A régi módszereink már nem alkalmasak ennek a korosztálynak a hatékony és eredményes nevelésére. Ha én jó történelem órát akarok akkor meg kell feleljek azoknak az elvárásoknak amit ezek a csillogó szemű gyerekek elvárnak velem szemben. És az okos doboz pont az egyik olyan digitális portál amit mi gyakran használunk történelem órán."-válaszolta kérdésünkre Dr. Szenyériné Szabolcska Julianna, igazgató.

Az Okos Doboz nemrég újabb kérdésekkel bővült, amelyekkel a határon túli régiók ismerhetők meg jobban. Ezek a feladatok egy-egy régió vagy település történetére, néprajzára, kultúrájára, földrajzára vonatkoznak. A fejlesztésben csaknem 50 pedagógus vett részt. A Kárpát-medencei diákok pedig eddig már több mint 46 millió feladatot oldottak meg.

 

Címkék: okos doboz, tanulás, oktatás, kultúra