Bemutatták a Vadászat és vadgazdálkodás Magyarországon című albumot, a több mint 400 oldalas kiadványt a világkiállítás alkalmából készítették. A fotók túlnyomó többsége tájazonos, behatárolható rajta az adott tájegység az országon belül. A könyv óriási értéke, hogy a benne található összes fotó hiteles.

Kókai Márton, a Nimród Vadászújság szerkesztője, Gőbölös Péter, a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. vezérigazgatója, Blaumann Ödön vadfotós és Merczel István, a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. erdőgazdálkodási osztályvezetője (b-j) a Vadászat és vadgazdálkodás Magyarországon című album bemutatóján az
Kókai Márton, a Nimród Vadászújság szerkesztője, Gőbölös Péter, a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. vezérigazgatója, Blaumann Ödön vadfotós és Merczel István, a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. erdőgazdálkodási osztályvezetője (b-j) a Vadászat és vadgazdálkodás Magyarországon című album bemutatóján az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállításon a budapesti Hungexpón 2021. szeptember 28-án. MTI/Kovács Tamás

Merczel István, a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. erdőgazdálkodási osztályvezetője elmondta: az erdőgazdálkodás a vadgazdálkodással együtt jelenik meg a könyvben, utalva arra, hogy a magyar erdőgazdálkodás milyen irányba halad a természetvédelemmel, tájgazdálkodással együtt. Mindenhol az ott élő vadfajok, vadászható és nem vadászható állatok jelennek meg. A könyvben számos gímszarvasfotó található, a címlapon pedig a dámszarvas.

Blaumann Ödön vadfotós szerint a kiadvány hiánypótló, hasonló nem jelent meg az elmúlt években. Egy-egy fotó elkészítése akár öt perc, de akár tíz év is lehet - mondta a fotós.

Preparált vaddisznókat néz egy érdeklő a Magyarország erdeinek élővilágát bemutató kiállításon az
Preparált vaddisznókat néz egy érdeklő a Magyarország erdeinek élővilágát bemutató kiállításon az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállításon a budapesti Hungexpón 2021. szeptember 28-án. MTI/Kovács Tamás

Kedden indul az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás Jószolgálati programja - közölte a világkiállítás sajtóirodája az MTI-vel kedden.

Mint írták, a világkiállítás szervezői elkötelezettek, hogy a fogyatékossággal élők számára elérhetővé tegyék, illetve megkönnyítsék a Budapesten zajló kiállítás látogatását.

A Jószolgálati program keretében a fogyatékossággal élőket segítő szervezeteknek és a Civilút Alapítvány nehezítettséggel élőket támogató együttműködő partnereinek csoportjai előzetes regisztráció után, díjmentesen tekinthetik meg a világkiállítás központi rendezvényét a megújult Hungexpón, szeptember 28-tól hétköznaponként 10 óra és 19 óra között. A csoport létszáma minimum 5, maximum 100 lehet egyszerre, egyidejűleg. A fogyatékossággal élőket segítő szervezetek ezen a linken regisztrálhatnak.

Érdeklődők a vizes élőhelyeket bemutató kiállításon a Magyarország erdeinek élővilágát bemutató kiállításon az
Érdeklődők a vizes élőhelyeket bemutató kiállításon a Magyarország erdeinek élővilágát bemutató kiállításon az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállításon a budapesti Hungexpón 2021. szeptember 28-án. MTI/Kovács Tamás

A szervezők tudatták azt is, hogy a világkiállítás központi helyszínét az akadálymentesség szempontjából az Acces4you mérte fel és minősítette, eszerint a helyszín akadálymentes a kerekesszékesek, babakocsis kismamák, idősek, mozgásában korlátozottak és kognitív zavarral élők számára.

Tudatták azt is, hogy a kiállítási helyszín megközelítését a szervezők alacsonypadlós, ingyenes buszjáratokkal is biztosítják a fővároson belül. A buszjáratok többek között a Stadion autóbusz-állomástól, a Deák Ferenc térről, a Puskás Ferenc Stadiontól indulnak, illetve a belváros forgalmasabb csomópontjainak érintésével szállítják az utasokat a Hungexpo területére.

Címkék: akadálymentesít, vadgazdálkodás, jótékony, vadászat, Sefag, természet, erdő, Somogy, kultúra