Október elsejével hivatalosan is a Csiky Gergely Színház részeként folytatja működését az Együd Árpád Kulturális Központ. Ezt a kaposvári teátrum igazgatója jelentette be a mai évadnyitó ülésén. Fülöp Péter arról is beszélt, hogy a társulat előadásait több mint háromezren látták a nyári szabadtéri helyszíneken.

Szita Károly polgármester, pedig beszédében köszönetet mondott a művészeknek, amiért a koronavírus-járvány ideje alatt is megtalálták annak a módját, hogy szórakoztassák a közönséget és tartsák a lelket az emberekben.

csiky évadnyitó

A hétfői társulati ülésen köszönötték a kerek születésnaposokat, ami már évek óta megszokottnak számít az évadnyitó gyűléseken. Így többek között a színpadra szólították az idén 70 éves Hunyadkürti Györgyöt és az idén 60 éves Tóth Gézát is.

A Csiky Gergely Színház a 2021/22-es évada szeptember 17-én veszi kezdetét Kálmán Imre Csárdáskirálynő című nagyoperettjével, amelyet Keresztes Attila rendez. Olt Tamás és Váradi R. Szabolcs Tüskevár című családi musicaljét októberben, Dosztojevszkij Karamazov testvérek című klasszikus drámája februárban, Shakespeare Makrancos hölgy című vígjátéka áprilisban, Galambos Attila és Szente Vajk Meseautó című musicalje májusban lesz látható először, szintén a nagyszínpadon.

Címkék: tárulati ülés, Csiky Gergely SZínház, évadnyitó, kultúra