Június 6. éjfélig lehet regisztrálni a június 19-én, szombaton Kastélyosdombóról, az Ökumenikus Segélyszervezet gyermektáborának helyszínéről induló, és a barcsi szabad strandon véget érő távra, melynek közös teljesítésére hívnak a térség első Jótékonysági Családi Sportnapjának szervezői - írja közleményben az Ökumenikus Segélyszervezet. A kastélyosdombói rajt előtt Katus Attila világ- és Európa-bajnok aerobik sportoló melegíti be a több száz résztvevőt.
 
A hagyományteremtő kezdeményezés kettős célkitűzéssel kerül meghirdetésre. Egyrészt minél több emberrel megismertetni az ország egyik legszebb kerékpárútját, illetve a Dráva menti térség természeti kincseit, másrészt felhívni a figyelmet a Felhőtlen gyermekkor adománygyűjtésre, melynek keretében az Ökumenikus Segélyszervezet a nyári táborokra és az egész évben zajló gyermekfejlesztő programjaira gyűjt támogatásokat a 1353-as adományvonalon.
 
A regisztrálókat nem versenyezni várják, hanem egy felhőtlen közösségi eseményre, ahol kicsik és nagyok saját tempójuknak és kedvüknek megfelelően teljesíthetnek különböző távokat kerékpárral, futva vagy akár gyalogosan is. A résztvevők egy 14 és egy 8,5 kilométeres táv közül választhatnak Kastélyosdombó és Barcs, illetve Drávatamási és Barcs között.

Címkék: mozgás, Ökumenikus Segélyszervezet, jótékonyság, kultúra