Szabó Andrea, az MTA Politikatudományi Intézetének politológusa azt állítja, hogy a koronavírus hatására létrejöhet egy új, magát definiálni képes generáció a világon, amit V-nek, azaz vírusgenerációnak nevezett el. Ők a karanténba zárt tinédzserek, akiknek közös élménye egész életükre meghatározóvá válik.

A fiatalok viselkedésében, társas együttlétében fokozottan érzékelhető a pandémia hatása. Csupán távolról látják egymás életét, valójában nincsenek tisztában azzal, hogy ki, hogyan éli meg a karantén adta helyzetet, ki, milyen külső vagy belső problémával küzd, vannak-e hasonlóságok, vannak-e ennek megoldásához módszerek, eszközök.

A „Karantinik” online színházi játék a karanténban megtapasztalt élethelyzetet járja körül, segíti a résztvevőket a karantén okozta problémák feldolgozásában. Elsősorban a 13-18 éveseknek szól, osztályoknak, csoportoknak, tanulóközösségeknek. Hossza 1,5 óra, online és félonline változatban is elérhető.

A társulatnak az interaktív játékkal kapcsolatban íródott blogbejegyzésében, a Súgólyukban, ahol Patonay Anita drámapedagógus beszél a vírushelyzet feldolgozásának fontosságáról, az online drámajáték tapasztalatairól.

 

Alább pedig két videós ajánló a témában:

Címkék: kamasz, koronavírus-járvány, Roxínház, tini, karantén, kultúra