Kétezer évvel ezelőtt egy csillag három napkeleti bölcs királyt egy betlehemi jászolhoz vezetett. Egy kisdedet köszöntöttek ott, Isten fiát, aki emberré lett. Ez a karácsony örök üzenete. Olyan üzenet, amely a kereszténységgel gyökerestől változtatta meg az addigi világrendet.

- Az emberi életnek az értékét tulajdonképpen az adta meg, hogy Isten fia ezt magára vette. Ő azért testesült meg, hogy minket boldoggá tegyen, azért testesült meg, hogy a mi életünket könnyűvé, áldássá tegye, ha hozzá hasonulunk, akkor ez egy felbecsülhetetlen értéket képvisel és értéket jelez. Ez volt az a hatalmas kulturális és ideológiai fordulópont, ami tulajdonképpen hozzájárult a Római-birodalom bukásához és egy teljesen új etikai és  erkölcsi rend fölépüléséhez is - nyilatkozta stábunknak Dr. Rumszauer Miklós, a Szent Margit - Szent József Plébánia plébánosa.

Jóllehet karácsony üzenete örök, a Megváltó megszületése napjaink koronavírusos időszakára is tartogat útmutatást.

- Karácsonyi történetben rengeteg félelem van, pontosan olyan félelem, mint amilyen félelemben ebben az esztendőben is éltünk. Elkapjuk-e a vírust? Mi az, amit megtehetünk? Ott vannak a pásztorok, akik féltek, ott vannak a bölcsek, akik féltek és az áttörést az a pont hozza, amikor  megszületik a Megváltó és eloszlik a félelem. Ahogyan a betlehemi csillag beleragyog az éjszakába, a félelem kellős közepébe és azt hirdeti, hogy emberek ne féljetek! Én azt hiszem, hogy ennek az esztendőnek ez a különleges üzenete a mi számunkra: tanuljunk meg félelem nélkül élni, még akkor is, ha az körül akar venni bennünket - tette hozzá Dr. Petró László, református lelkipásztor.

Hitünket erősítendő a következő hetekben is folytatódik a Kapos Televízió Egyházi Percek című rovata, amely minden nap 18 óra 30 perctől várja a nyitott szívű nézőket.

 

Címkék: lelkipásztorok, megváltó, karácsony, kultúra