Augusztus 16-19. között megújult arculattal érkezik a 11. Kaposfest – Nemzetközi Zenei és Művészeti Fesztivál Várdai István és Baráti Kristóf művészeti vezetésével. Az idei esemény időtartamában ugyan rövidebb, de annál színesebb lesz, hiszen olyan régi barátok is fellépnek majd a Szivárvány Kultúrpalota és a Csiky Gergely Színház színpadán, mint Kokas Katalin, Kelemen Barnabás, Kirill Troussov, Miklósa Erika, Julien Quentin és Baráth Emőke. A fesztivál részletes programja már olvasható az esemény honlapján.

A meghirdetett program felépítése során a szervezők kifejezetten figyeltek a pandémiás időszak alatt kialakult szabályokra és azok betartására. Pontosan ezért minden helyszínen csökkentett nézőszámot engedélyeznek. Viszont annak érdekében, hogy minden érdeklődő a lehető legtöbb koncertélményhez jusson, a délelőtti koncerteket megduplázzák, méghozzá úgy, hogy az egymást követő hangversenyeken meglepetés darabokat várhatnak a nézők. Ezek mellett több koncert követhető lesz élő online formátumban is.

A programkínálat klasszikus zenei csemegékből és ritkán hallható darabokból áll, így Mozart, Vivaldi, Bach, Weber, Saint-Saëns, Mendelssohn, Dvořák és Beethoven művek is felcsendülnek a Szivárvány Kultúrpalotában, a Vígasságok terén, a Csiky Gergely Színházban, a Református templomban és az Együd Árpád Kulturális Központban.

kaposfest

Összesen közel száz művész lép majd színpadra három nap alatt beleértve a szólistákat és a zenekari muzsikusokat. A hazai zenekarok legjobbjai és feltörekvő fiatal együttes is képviselteti magát a kaposvári fesztiválon. A világhírű Liszt Ferenc Kamarazenekar mellett a Camerata Pelsonore és a Budapest Jazz Orchestra is vendégei lesznek a rendezvénysorozatnak. A népzene kedvelőit Pál István Szalonna és zenekara szórakoztatja majd a Vigasságok terén.

Idén Baráth Emőke és Miklósa Erika operaénekesek is fellépnek majd olyan zenészek és partnereiként, mint Kirill Troussov, Szűcs Máté, Fejérvári Zoltán, Baráti Kristóf, Várdai István, Marc Bouchkov és Horváth Bence Dániel.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: komolyzene, kaposfest, fesztivál, program, kultúra