2020. augusztus 16 – 19 között megújult arculattal érkezik a 11. Kaposfest – Nemzetközi Zenei és Művészeti Fesztivál Várdai István és Baráti Kristóf művészeti vezetésével. Az idei esemény időtartamában ugyan rövidebb, de annál színesebb lesz, hiszen olyan régi barátok is fellépnek majd a Szivárvány Kultúrpalota és a Csiky Gergely Színház színpadán, mint Kokas Katalin, Kelemen Barnabás, Kirill Troussov, Miklósa Erika, Julien Quentin és Baráth Emőke. 

- Az elmúlt időszak olyan helyzetet teremtett, hogy többszörösen újra kellett gondolnunk a 2020-as fesztivált. Örömmel tölt el azonban, hogy idén olyan különleges fesztivált szervezünk, ami más körülmények között nem jöhetne létre. A pandémiás időszak utáni első hazai nagyszabású komolyzenei eseménysorozat megvalósulása érdekében összefogás és elkötelezettség jellemzi mind a fellépőket mind az előkészítő munkát. Azt ígérhetjük, hogy a fellépők illusztris névsora, a koncertek programja, az új helyszínek és a somogyi megyeszékhely vitathatatlan sármja feledtetni tudják majd az elmúlt időszak nehézségeit - hangsúlyozta Hornyák Balázs a fesztivál igazgatója.

A szervezők nagy örömére a fesztivál alapítói Kokas Katalin és Kelemen Barnabás is elfogadták a meghívást és fellépnek a fesztiválon. A nyitókoncertet megelőző napon, augusztus 16.-án egy „pre-festival” workshop keretében lehetőség lesz próbák látogatására, műhelybeszélgetésen való részvételre és az érdeklődők passzív és aktív részvevői lehetnek a fesztiválon fellépő világhírű művészek mesterkurzusainak.

Összesen közel száz művész lép majd színpadra három nap alatt beleértve a szólistákat és a zenekari muzsikusokat. A hazai zenekarok legjobbjai és feltörekvő fiatal együttes is képviselteti magát a kaposvári fesztiválon. A világhírű Liszt Ferenc Kamarazenekar mellett a Camerata Pelsonore és a Budapest Jazz Orchestra is vendégei lesznek a rendezvénysorozatnak. A népzene kedvelőit Pál István Szalonna és zenekara szórakoztatja majd a város főterén.

Idén Baráth Emőke és Miklósa Erika operaénekesek is fellépnek majd olyan zenészek és partnereiként, mint Kirill Troussov, Szűcs Máté, Fejérvári Zoltán, Baráti Kristóf, Várdai István, Marc Bouchkov, Sarah McElrawy, és Horváth Bence Dániel.

A fesztivál szervezői kiemelten fontosnak tartják a közönség biztonságát. Ennek biztosítása érdekében határozták meg a programok helyszíneit, struktúráját. A biztonsági előírások betartását és betartatását az egyik legfontosabb feladatuknak tekintik.

A program és a megújuló honlap július 6-tól várja az érdeklődőket.

Címkék: előzetes, 2020, kaposfest, kultúra, kaposvár