A Kaposvári Gazdaságfejlesztési és Innovációs Nonprofit Közhasznú Kft. az Önkormányzattal együttműködve elindítja idén a Flow Digitális Élményközpont Kaposvár programját. Olyan digitális élményközpont létrehozása a cél, amelyben minden korosztály szórakozva ismerheti- és tanulhatja meg a modern technológiákat.

Szita Károly polgármester kedden együttműködési megállapodást írt alá dr. Gál András Leventével, a Digitális Jólét Program szakmai vezetőjével. A cél nem kevesebb, minthogy az általános iskolás korosztálytól egészen a szépkorúakig bezárólag minél szélesebb körben térítésmentesen fejleszthessék az iskolások, valamint a munkaerőpiacon már kint lévő felnőttek kompetenciáit.

Az élményszerű tanulás foglalkozásain az elérhető legújabb digitális eszközökön keresztül sajátíthatják el az iskolások a természettudományos ismereteket. A tanulók az interaktív foglalkozások keretében megismerhetik a virtuális valóságot, valamint a robotikát az okoseszközök segítségével. A foglalkozásokat vezető szakemberek pedig folyamatosan frissítik ismereteiket a korszerű technológiák és pedagógiai módszerek tekintetében.

A több mint 360 millió forintos pályázati forrásból megvalósuló informatikai és technológiai élményközpontban az alkotóműhely és kiállítótér mellett helyet kap a robotika, a kódolás, a mikrokontrollerek és mikroszámítógépek világa, a mobiltechnológia és a 3D alkotás is. A nyári szünetben pedig a Flow Digitális Élményközpont gyermektáborok helyszíneként szolgál majd, míg a kiállítótérben turistáknak is ajánlható programok lesznek.

Kaposvár újraiparosítási programja is szorosan kapcsolódik az élményközpont létrehozásához, hiszen a már jelenlévő ipari szereplőket is bevonják a programok kialakításába. A későbbiekben pedig digitális továbbképzési lehetőség nyílik a kaposvári ipari foglalkoztatók és munkavállalóik számára.

Címkék: robotika, élményközpont, tudás, foglalkoztató, informatika, számítógép, digitális, munka, diák, kultúra, Kaposvár