Az 1956-os forradalom és szabadságharcról emlékezett meg október 23-án az egész ország, így Kaposvár is. A somogyi megyeszékhelyen zászlófelvonással indultak az ünnepi programok.


Zászlófelvonás a Kossuth téren (Fotók: Kaposvári Városháza)Zászlófelvonás a Kossuth téren (Fotók: Kaposvári Városháza)Zászlófelvonás a Kossuth téren (Fotók: Kaposvári Városháza)Zászlófelvonás a Kossuth téren (Fotók: Kaposvári Városháza)Zászlófelvonás a Kossuth téren (Fotók: Kaposvári Városháza)Zászlófelvonás a Kossuth téren (Fotók: Kaposvári Városháza)
Zászlófelvonás a Kossuth téren (Fotók: Kaposvári Városháza)
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Ezután közös megemlékezésre várták a város polgárait a Nagy Imre térre, ahol a Csiky Gergely Színház művészei, a Vikár Béla vegyeskar és a Kaposvári Helyőrségi Zenekar adott műsort, majd Csurka László, Jászai Mari-díjas színművész, rendező mondott ünnepi beszédet.

A Nagy Imre téri megemlékezésről hosszabb összeállítást is készítettünk.

A program a Berzsenyi Parkban folytatódott, ahol a szabadság angyala szobor előtt láthatták a kilátogatók a Kaposvári Egyetem első éves színművészhallgatóinak előadását. A műsorok koszorúzással és a megemlékezés virágainak elhelyezésével zárultak.

Címkék: Megemlékezés, október 23. Nagy Imre, ünnepi műsor, szabadságharc, forradalom, kultúra