Már napok óta próbálnak a művészek a Kaposfesztre. Frankl Péter zongoraművész visszajáró vendége a fesztiválnak. Azt mondja: imád a fiatalokkal együtt dolgozni.

A kedd esti nyitóhangversenyre zsúfolásig megtelt a Szivárvány Kultúrpalota. A jubileumi koncert előtt Kaposvár polgármester Szita Károly azt mondta: a város egyik legjelentősebb fesztiválja a kamarazenei, amelyet a művészeken túl a közönség tesz különlegessé.

- 10 évvel ezelőtt amikor elindult és megvolt az első Kaposfest nem tudom hányan reméltük, hogy megérjük az első évtizedet, de egyvalami már rögtön a kezdet kezdetén szembeötlő volt: a kaposváriak egyből megérezték azt, hogy valami olyasmi történik ami ritka - tette hozzá Szita Károly.

A koncert Ravel egyik különleges művével kezdődött amiben a hárfaszóló lenyűgözte a közönséget. A fesztivál két művészeti vezetője Baráti Kristóf és Várdai István olyan programot állított össze, amely egy igazi zenei időutazás. Azt mondják sokat készültek a jubileumi koncertsorozatra.

A következő napokban több mint egy tucat komolyzenei koncertet és több mint 30 neves szólistát hallgathat a közönség. De lesz gasztronómiai és hagyományörző kísérőprogram, valamint ingyenes szabadtéri koncert is a Kossuth téren.

Címkék: megnyitó, szivárvány, kaposfest, kultúra