A helyi termékek és a somogyi értékek népszerűsítése, valamint a megye gazdaságának erősítése. Ez a célja annak a kiállításnak és vásárnak, amelyet április utolsó hétvégéjén rendeznek meg Marcaliban. A Gardenexpo egyben egy hiánypótló rendezvény is lesz, hiszen a településen egy évtizede már nem volt ilyen nagyszabású seregszemle.

Kertészeti, erdészeti, mezőgazdasági, élelmiszeripari és borászati cégek mutatkoznak be április utolsó szombatján Marcaliban, a Gardenexpón. A seregszemlét megelőző pénteken pedig szakmai konferenciák várják majd az érdeklődőket.

"A technikai számok is azt mutatják nekünk, hogy egy kiállító szempontból is érdekes rendezvényt sikerül csinálni: több mint 110 kiállítóval, beltéren mintegy 500 négyzetméter területen, kültéren mintegy 800 négyzetméter területen kerül megrendezésre" - mondta Agrárrendezvények Kft. ügyvezetője, Mátrai Zoltán.

A Marcali Gardenexpo megrendezését a a Somogy Megyei Közgyűlés és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezete is támogatta.

A településen korábban rendszeresen, egy évtizede azonban már egyáltalán nem volt ilyen seregszemle. Most viszont rögtön egy nemzetközi expo nyitná újra a sort, a vásáron ugyanis horvát és szlovén résztvevőkre is számítanak a szervezők. A legfőbb cél azonban a kapcsolatépítésen túl, a térségi gazdaság erősítése és az értékközvetítés.

"Azt szeretnénk elérni, hogy Somogy megyében természetesen a gazdaság erősödjön. Tudjuk, hogy Somogy megye agrármegye és az agráriumot is szeretnénk íly módon erősíteni. Természetesen a helyi értékeket, a helyi termékeket is szeretnénk népszerűsíteni olyan színes kulturális és művészeti csoportokkal, akik szeretnénk, ha bemutatkoznának, mint somogyi értékek." - tette hozzá a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke, Huszti Gábor.

A Marcali Gardenexpo mindkét estéjén konceretek is várják a látogatókat. A belépés ingyenes.

Címkék: garden, expo, marcali, kultúra