Sziva Leila a Pécsi Tudományegyetmre jár. Tanulmányai befejeztével azt tervezi, hogy Kaposváron egy középiskolában helyezkedik el. Addig azonban sok dolga van még, így az ösztöndíj nagy segítséget jelenthet neki.

- Azon kívül, hogy tanárnak készülök, egy tanulmányban veszek részt, amelyet én írok és amelyben óvodás korú kisgyerekeket mérek fel. Remélem, hogy magukhoz a kisgyerekhekez is el fogok tudni jutni ennek az ösztöndíjnak a révén - mondta Sziva Leila.

A ösztöndíjasok között hat felsőfokú tanulmányát végző fiatal van. Van, aki a turizmus területén tanul, van, aki közgaszdász lesz, de a többség pedagógusnak készül.

A felsőfokú és középfokú intézményekben tanuló diákok egységesen 25 ezer forintot kapnak havonta a következő tanévben a várostól.
A felsőfokú és középfokú intézményekben tanuló diákok egységesen 25 ezer forintot kapnak havonta a következő tanévben a várostól.

Az önkormányzat a Kaposvár Számít Rád ösztöndíj program indulása óta 85 kaposvári diákot részesített ebben a támogatásban. A cél, hogy idővel visszajöjjenek a városba és itt is telepedjenek le ezek a fiatalok.

- Szerettük volna a kaposvári fiatalokat ösztönözni arra, hogy ha az élet az érettségit követően Kaposvártól messze viszi őket, akkor, amikor a diplomájukat megszerezték jöjjenek vissza és itt helyezkedjenek el, és itt erősítsék továbbra is a kaposváriak közösségét - mondta
Szita Károly Kaposvár polgármestere.

A hat diplomázó mellett négy szakközépiskolás is ösztöndíj támogatást kap a várostól. Ők építésztechnikus, fodrász, festő és épületgép lakatos szakmát tanulnak. Mindannyian a Lamping József műszaki iskolába járnak.

Címkék: számít, rád, ösztöndíj, kaposvár, kultúra