Irgalom, szeretet, ünnepvárás és kiégés. Ezek köré a gondolatok köré épült a mai adventi léleknyitogató rendezvény a püspöki székházban. Az egyházi előadások az elfogadásról, a karácsony igazi üzenetéről, a várakozás örömteli pillanatairól és a közösség felemelő erejéről szóltak.

"Karácsonyi készület van és mindennel foglalkoznak ilyenkor a karácsonyi készületben az emberek. Úgy gondolom, hogy ahhoz, hogy igazán ünnep legyen, ahhoz lelki felkészülésre is szükség van." - mondta el Varga László, megyéspüspök.

léleknyitogató

Erre azért is van nagy szükség, mert a szociális ágazatban dolgozók munkája lelkileg rendkívül megterhelő. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság ezért minden évben nagy figyelmet fordít arra, hogy munkatársaik legalább egy évben egyszer ilyen lélekemelő rendezvényen is részt tudjanak venni.

"A szociális terület nagyon megterhelő, az ott dolgozók számára, nagyon kevés a sikerélmény, nagyon erős érzelmi nehézséget jelent ennek a munkának a folyamatos magas színvonalú elvégzése, ezért nagyon fontos, hogy akár szupervízióval, akár ilyen rendezvényekkel és eseményekkel is segítsük őket abban, hogy kicsi érzelmi töltést kapjanak a mindennapok megpróbáltatásaihoz." - árulta el Nábrádi Csilla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltségének igazgatóhelyettese.

Az egyházi előadások után pedig a Pécsi Nemzeti Színház a Grace és Glória című drámát mutatta be, ami szintén a közös hit erejéről szól.

Címkék: léleknyitogató, püspökség, vallás, rendezvény, kultúra